Konjonktivit Tedavisi Ankara

    Konjonktivit tedavisi Ankara, gözün konjonktiva tabakasında meydana gelen enfeksiyonları ortadan kaldırmak amacıyla yapılan tedavi uygulamasıdır. Gözde birbirlerini destekleyen, görme işlevinin yerine getirilmesini sağlayan çok sayıda özel doku ve katman yer almaktadır. Bu dokular arasında konjonktiva isimli zar katmanı da yer alır. Kılcal damarlar bakımından zengin olan bu zar katman, gözün nemlenebilmesini sağlayan sıvıların üretilmesinden sorumludur. Aynı zamanda gözün, dış ortam ile temas halinde olan yüzeylerini çevreler.

    Bu önemli doku, bakteriler ve virüsler gibi zararlı mikroorganizmalar tarafından enfekte olabilir. Bu enfeksiyona bağlı olarak da konjonktivit isimli göz hastalığı meydana gelebilir. Bazı türleri son derece bulaşıcı olan konjonktivit, göz kızarıklığı ve bulanık görme gibi son derece rahatsız edici şikâyetlere yol açabilmektedir. Bu yüzden konjonktivitten şüphelenen bireylere, tedavinin bir an önce gerçekleşebilmesi için biz göz hastalıkları doktoru ile iletişime geçmeleri önerilir. Yazımızın devamında ‘’Konjonktivit neden olur?’’, ‘’Konjonktivit nasıl bulaşır?’’, ‘’Konjonktivit çeşitleri nelerdir?’’ ve ‘’Konjonktivitin bulaşması nasıl önlenir?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt bulabilirsiniz. Ankara konjonktivit tedavisi hakkında merak ettikleriniz için Prof. Dr. Nilüfer Berker ile iletişime geçebilir, detaylı bir görüşme için randevu alabilirsiniz. 

    Konjonktivit Nedir?

    Konjonktivit, göz küresinin rahat bir şekilde hareket etmesini sağlayan konjonktiva isimli katmanın iltihaplanmasıdır. Bu şeffaf ve ince katman, gözün beyaz kısmını (sklerayı) örter. Göz ile dış ortam arasında özel bir bariyer oluşturur. Bu gibi görevleri olan konjonktiva; virüsler ve bakteriler gibi mikroorganizmalar sebebiyle enfeksiyon kapabilir. Bununla birlikte polen gibi alerjenler de konjonktivada alerjik reaksiyonlara yol açabilmektedir. 

    Konjonktivit Neden Olur?

    Konjonktivit şu gibi nedenlerden meydana gelebilir:

    • Vücudun başka bir bölgesinde yer alan enfeksiyonun (üst solunum yolu enfeksiyonu) konjonktivaya sıçraması.
    • Gözün kirli su veya cisimlerle temas etmesi.
    • Hijyenik olmayan kontakt lens kullanımı.
    • Gözyaşı yetersizliği.
    • Konjonktivit olan birinin kişisel eşyalarını kullanmak.
    • Elleri yıkamadan göze temas etmek.

    Konjonktivit, bu gibi nedenlerden meydana gelebilir. Bahsi geçen durumlar sırasında, konjonktivada enfeksiyona yol açma ihtimali olan patojenler göze ulaşabilir. 

    Konjonktivit Belirtileri Nelerdir?

    Konjonktivit belirtileri şunlardır:

    • Göz kızarıklığı.
    • Gözlerde çapaklanma.
    • Gözlerde kaşıntı.
    • Göz sulanması.
    • Göz kapağında şişlik.
    • Işığa karşı duyarlılık.
    • Göz akıntısı.

    Konjonktivit belirtileri bu şekilde sıralanabilir. Bahsi geçen belirtiler ve belirtilerin şiddeti, konjonktivitin hangi nedenden ortaya çıktığına göre değişiklik gösterebilir. 

    Konjonktivit Nasıl Anlaşılır?

    Yukarıda bahsetmiş olduğumuz belirtiler ortaya çıkmışsa konjonktivitten şüphelenmek mümkündür. Ancak bireyin, konjonktivitin hangi türüne sahip olduğunu anlaması mümkün değildir. Bunun belirlenebilmesi ve uygun bir tedavinin gerçekleşebilmesi içi göz muayenesi elzemdir. 

    Konjonktivit İçin Göz Damlası

    Göz damlaları, konjonktivit tedavisi sırasında yaygın olarak kullanılırlar. Göz damlaların türü, konjonktivite yol açan patojenin türüne göre değişiklik gösterebilir. Bu yüzden konjonktivit için herhangi bir göz damlası kullanılmamalıdır. 

    Konjonktivit Ne Zaman Geçer?

    Konjonktivit genelde 1 hafta içerisinde geçer. Ancak viral konjonktivit bazı durumlarda 1 ay kadar devam edebilmektedir. Konjonktivitin bir an önce geçmesi ve rahatsız edici belirtilerin ortadan kalkması için ilaç kullanımı aksatılmamalıdır. 

    Konjonktivit Tedavi Edilmezse Ne Olur?

    Tedavi edilmeyen konjonktivit, rahatsızlığın kronikleşmesine yol açabilmektedir. Bu da zaman içerisinde kornea gibi önemli dokulara zarar verebilir ve görme problemleri meydana gelebilir. Bu yüzden konjonktivit tedavisi ihmal edilmemelidir. 

    Konjonktivit Tedavisi Ne Kadar Sürer?

    Konjonktivit tedavisi sayesinde 4 ila 5 gün içerisinde olumlu sonuçlar almaya başlanabilir. Ancak şikâyetler ortadan kalksa bile ilaçların, doktor tarafından önerilen süre boyunca kullanılması gerekir. 

    Konjonktivit Tedavisi Nasıl Yapılır?

    Konjonktivit tedavisinin nasıl yapılacağı, konjonktivitin türüne göre özel olarak belirlenir. Daha önce de bahsettiğimiz gibi konjonktivit hastalığı bakteriler, virüsler veya alerjik reaksiyonlara yol açan patojenler sonucu meydana gelebilmektedir. Eğer konjonktivit, bakteri temelli bir enfeksiyon sonucu ortaya çıkmışsa tedavi sürecinde antibiyotik ilaçlara ve özel göz damlalarına başvurulabilir. Virüs temelli konjonktivitlerde ise ortaya çıkan rahatsızlıkları gidermek ve vücudun virüsle savaşmasını desteklemek adına çeşitli tedavilere başvurulabilir. Alerjik konjonktivit için antihistaminik bazlı ilaçlara ve gözün tahriş olmasını engelleyecek göz damlalarına başvurulabilmektedir.

    Ankara Konjonktivit Tedavisi Fiyatları 2024

    Ankara konjonktivit tedavisi fiyatları hakkında merak ettikleriniz için Prof. Dr. Nilüfer Berker ile iletişime geçebilir, detaylı bir görüşme için randevu alabilirsiniz.


    Call Now Button