Epiretinal Membran Tedavisi Ankara

    Epiretinal membran tedavisi Ankara, makulaya zarar veren epiretinal membranın alınması amacıyla gerçekleştirilen cerrahi uygulamadır. Retinanın hemen merkezinde sarı nokta veya makula gibi isimlerle bilinen bölge bulunur. Bu bölge görüşümüzü odaklamamıza; hassas ve net bir görüşe sahip olmamıza yardımcı olur. Böylece insanları yüzlerine bakarak birbirlerinden ayırt edebilir, harfleri hızlı bir şekilde tanıyarak kitap okuyabilir ve daha pek çok aktiviteyi sorunsuz bir şekilde yerine getirebiliriz.

    Bu önemli ancak hassas bölge, gözün içerisinde yer alan vitreus isimli sıvıdaki değişimler sebebiyle zarar görebilmektedir. İlerleyen yaşla birlikte vitreus sıvısında meydana gelen değişimler, makula üzerinde epiretinal membran isimli bir zarın oluşmasına yol açar. Bu zarın, makulayı çekiştirmesiyle birlikte bireyin görüş becerisinde sorunlar meydana gelebilir. Epiretinal membran tedavisi, vitrektomi isimli özel bir cerrahi operasyon ile gerçekleştirilir. Böylece bireyler sağlıklı bir göz yapısına ve işlevsel bir görüşe sahip olabilirler. Yazımızın devamında ‘’Epiretinal membran tedavisi nasıl yapılır?’’, ‘’Epiretinal membran ameliyatı nasıl yapılır?’’, ‘’Epiretinal membran belirtileri nelerdir?’’ ve ‘’Epiretinal membran kimlerde görülür?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Ankara epiretinal membran tedavisi hakkında merak ettikleriniz için Prof. Dr. Nilüfer Berker ile iletişime geçebilir, detaylı bir görüşme için randevu alabilirsiniz. 

    Epiretinal Membran Nedir?

    Epiretinal membran, retina üzerinde meydana gelen ve görme ile ilgili sorunlara yol açabilen zardır. Bu zar retinanın merkezinde yer alan makulanın yani sarı noktanın üzerinde oluşmaktadır. Epiretinal membran makulaya ve doğal olarak retinaya zarar verebilmektedir. Epiretinal membran sebebiyle kişinin görüşü bulanıklaşabilir, özellikle de ışığın az olduğu ortamlarda görüş kalitesi düşebilir. Epiretinal membran bireyin cisimleri yamuk ve çarpık görmesine sebep olabilir. 

    Epiretinal Membran Neden Olur?

    Epiretinal membran pek çok sebepten meydana gelebilmektedir. Bu nedenler şu şekilde sıralanabilir:

    • İlerleyen yaşla birlikte vitreus sıvısının yoğunluğunu kaybetmesine bağlı olarak.
    • Şeker hastalığı.
    • Retina damar tıkanıklığı.
    • Göz travmaları.
    • Göz ameliyatları sırasında yaşanan sorunlar.
    • Üveit gibi enfeksiyon hastalıkları.

    Epiretinal membran nedenleri bunlardır. 

    Epiretinal Membran Belirtileri Nelerdir?

    Epiretinal membran belirtileri şu şekilde sıralanabilir:

    • Bulanık görme.
    • Cisimleri çarpık ve normalden farklı görmek.
    • Harfleri birbirlerinden ayırt ederken güçlük çekme.
    • Araba kullanmakta zorlanmak.
    • Cisimleri, orijinal şekillerinden veya boyutlarından farklı görmek.

    Epiretinal membran belirtileri bu şekilde sıralanabilir.

    Epiretinal Membran Nasıl Anlaşılır?

    Yalnızca belirtilere bakarak epiretinal membranı anlamak veya teşhis etmek mümkün değildir. Çünkü epiretinal membran belirtileri, diğer göz hastalıklarının belirtileriyle benzerlik gösterebilmektedir. Bu yüzden kesin teşhisin gerçekleşebilmesi ve tedavinin mümkün olabilmesi için bir göz hastalıkları uzmanıyla görüşmek gerekir. 

    Epiretinal Membran Kimlerde Görülür?

    Epiretinal membran, 50 yaşından büyük olan bireylerde, daha önce göz ameliyatı olmuş bireylerde ve şeker hastası olan bireylerde; normal nüfusa kıyasla daha sık görülebilmektedir. 

    Epiretinal Membran Tehlikeli Mi?

    Epiretinal membran, görme kaybına yol açabilen tehlikeli bir hastalıktır. Bu yüzden epiretinal membran tedavisi aksatılmamalıdır. 

    Epiretinal Membran Tedavi Edilebilir Mi?

    Epiretinal membran, tedavi edilmesi mümkün olan bir göz hastalığıdır. Bu tedavi genelde cerrahi operasyonlar yardımıyla gerçekleşmektedir. 

    Epiretinal Membran Tedavisi Nasıl Yapılır?

    Epiretinal membran tedavisi, medikal yollarla gerçekleşmez. Makula çevresinde meydana gelen zarın alınması ve makulanın işlevsel bir hale gelebilmesi için cerrahi müdahaleye ihtiyaç duyulur. Bu yüzden tedavi sırasında vitrektomi isimli mikrocerrahi operasyonuna başvurulur. 

    Epiretinal Membran Ameliyatı Nasıl Yapılır?

    Epiretinal membran ameliyatı, çoğunlukla lokal anestezi altında ve steril ameliyathane koşullarında gerçekleşir. Nadiren de olsa genel anesteziye başvurulması mümkündür. Epiretinal membran ameliyatı sırasında, makula ve retina üzerinde oluşum gösteren zar dokusu soyulur ve özel bir gaz doldurulur. Böylece ameliyat başarıyla tamamlanmış olur.

    Epiretinal Membran Ameliyatı Ne Kadar Sürer?

    Epiretinal membran ameliyatı, 1 ila 2 saat içerisinde tamamlanır. Ameliyatın süresi kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. 

    Retina Uzmanı Ankara

    Retina uzmanları, göz hastalıkları alanında yüksek eğitim aldıktan sonra retinada meydana gelen rahatsızlıklar, bu rahatsızlıkların teşhisi ve tedavisi hakkında uzmanlaşmış olan doktorlardır. Retina uzmanları lazerle retina ameliyatı, retina yırtığı tedavisi ve vitrektomi gibi uygulamalar konusunda son derece tecrübelidirler. Halk arasında retina doktoru veya retina cerrahı gibi unvanlarla da anılabilirler. 

    Ankara Epiretinal Membran Tedavisi Fiyatları 2024

    Ankara epiretinal membran ameliyatı fiyatları ve epiretinal membran tedavisi hakkında merak ettikleriniz için Prof. Dr. Nilüfer Berker ile iletişime geçebilir, detaylı bir görüşme için randevu alabilirsiniz.


    Call Now Button