Göz Muayenesi Ankara

    Göz muayenesi Ankara, göz ile ilgili rahatsızlıkların teşhis edilmesi, düzenli aralıklarla takip edilmesi ve gerektiğinde tedavi edilmesi için yapılan uygulamadır. Göz muayenesi, göz hastalıkları alanında uzmanlaşmış olan hekimler tarafından gerçekleştirilir. Göz muayenesi sırasında göz hastalıkları ve görme bozuklukları teşhis edilebilir. Teşhis edilen hastalıklara yönelik araştırmalar yapılabilir. Bu araştırmalar ışığında kişiye özel tedavi planlamaları yapılabilir.

    Böylece gözü tutan enfeksiyon hastalıklarından miyopi ve hipermetropi gibi görme bozukluklarına, katarakttan glakoma kadar pek çok rahatsızlığa müdahale etmek mümkün olabilir. Göz muayenesi aynı zamanda ortaya çıkması muhtemel göz hastalıklarını erkenden tespit etmek ve gerekli önlemleri almak açısından da önemlidir. Bu yüzden bilinen herhangi bir göz hastalığı veya görme bozukluğu olmayan bireylere bile yılda en az bir defa rutin göz muayenesi olmaları önerilir. Yazımızın devamında ‘’Göz muayenesi nasıl olur?’’, ‘’Göz muayenesi ne kadar sürer?’’, ‘’Göz muayenesi ne kadar?’’, ‘’Göz muayenesi ne zaman yapılmalı?’’ ve ‘’Göz muayenesi kaç yılda bir yapılmalı?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt bulabilirsiniz. Ankara göz muayenesi hakkında merak ettikleriniz için Prof. Dr. Nilüfer Berker ile iletişime geçebilir, detaylı bir görüşme için randevu alabilirsiniz. 

    Göz Muayenesi Nedir?

    Göz muayenesi, göz hastalıkları uzmanları tarafından gerçekleştirilen tıbbi bir uygulamadır. Bu uygulamanın amacı gözlerin anatomik ve fizyolojik yapılarını değerlendirmek, gözlerin işlevleriyle ilgili problemleri araştırmak ve tespit edilen rahatsızlıklara yönelik tedavi çalışmaları planlamaktır. Göz muayeneleri sayesinde, görme yetisiyle ilgili problemlere sebep olan ve kalıcı görme kaybına neden olabilecek pek çok sorun tespit edilebilir. Böylece bireyin göz sağlığı ve görme duyusu korunabilir. 

    Göz Muayenesi Neden Yapılır?

    Göz muayenesi şu gibi amaçlar doğrultusunda yapılabilir:

    • Gözler ve görme yetisi ile ilgili şikâyetlerin değerlendirilmesi.
    • Miyopluk ve hipermetropluk gibi görme bozukluklarıyla ilgili değişimlerin değerlendirilmesi, göz numarasında meydana gelen değişimler çerçevesinde tedavi planlamasının güncellenmesi.
    • Göz sağlığını ve görme duyusunu tehdit eden hastalıkların araştırılması, teşhis edilmesi.
    • Gözleri, görme duyusunu ve genel sağlığı tehdit eden hastalıkların tedavi edilmesi.
    • Gözlerde ortaya çıkabilecek rahatsızlıkların erkenden tespit edilmesi ve önleme çalışmalarının başlaması.
    • Göz hastalıklarının gidişatının değerlendirilmesi ve hastanın deneyimleri çerçevesinde tedavi çalışmalarının güncellenmesi.
    • Göz sağlığı ve görme yetisi ile ilgili testler yapılması.

    Göz muayenesi bu gibi nedenlerle yapılabilir. 

    Göz Muayenesi İçin Hangi Bölüme Gidilir?

    Göz muayenesi için göz hastalıkları bölümüne gidilmelidir. Göz hastalıkları uzmanları gözlerde meydana gelen veya gözleri de etkileyen rahatsızlıklar konusunda teşhis ve tedavi yetkisine sahiptirler. 

    Göz Muayenesi Nerede Yapılır?

    Göz muayenesi özel muayenehanelerde, hastanelerde veya kliniklerde gerçekleştirilebilir. Göz muayenesi yapacak olan uzmanın, göz hastalıkları alanında uzman olması ve muayenenin gerçekleştiği kurumun, konu hakkında gerekli izinlere sahip olması gerekmektedir. Bu gibi şartlar sağlandığı takdirde, yukarıda bahsetmiş olduğumuz sağlık merkezlerinde göz muayenesi yapılabilir. 

    Göz Muayenesi Ne Zaman Yapılmalı?

    Göz muayenesi, gözler ile ilgili şikâyetler ortaya çıktığında yapılmalı, kesinlikle aksatılmamalıdır. Ancak göz muayenesi için her zaman kişinin bilinen bir rahatsızlığa veya rahatsız edici bir belirtiye sahip olması gerekmez. Belirli aralıklarla her birey, herhangi bir rahatsızlığa sahip olmasalar bile rutin göz muayenesi yaptırmalıdır. Böylece ileride ortaya çıkabilecek rahatsızlıklar tespit edilebilir, önleme uygulamaları yapılabilir, göz sağlığı ve görme yetisi güvence altına alınabilir. 

    Göz Muayenesi Ne Sıklıkta Yapılmalı?

    Göz muayenesi sıklığı, çocuklarda yılda en az iki kez, 50 yaşından gençlerde ve bilinen bir rahatsızlığı olmayan kişiler için yılda bir kezdir. Göz bozukluğu olan, sistemik bir hastalığı olan veya kronik bir göz hastalığı olan bireylere ise yılda en az iki defa göz muayenesi yaptırmaları önerilmektedir. Özellikle de 50 yaşından büyük olan bireylerin rutin göz muayenelerini aksatmamaları önerilir.

    Göz Muayenesi İçin Randevu Nasıl Alınır?

    Göz muayenesi için randevu almak isteyen bireyler, sitemizde yer alan ‘’İletişim’’ isimli menüyü ziyaret edebilir ve orada yer alan iletişim bilgilerini kullanarak göz muayenesi randevusu alabilirler. 

    Göz Muayenesi Ne Kadar Sürer?

    Göz muayenesi yaklaşık 15 ila 30 dakika kadar sürer. Muayenenin süresi, muayene sırasında yapılan işlemlere göre kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. 

    Göz Muayenesi Nasıl Yapılır?

    Göz muayeneleri sırasında ilk olarak doktor, hastanın şikâyetlerini ve hastalık geçmişini dinler. Daha sonra ise bazı fiziksel muayeneler gerçekleştirir. Bu muayeneler sırasında elde ettiği bilgiler sayesinde, hangi ileri tetkikleri yapacağını kararlaştırır. Bu tetkikler gerçekleştikten sonra ise sonuçları değerlendirir, sonuçlar hakkında hastasını bilgilendirir ve kişiye özel bir tedavi planlaması hazırlar. Muayenenin detayları, hastanın şikâyetlerine ve taleplerine göre değişiklik gösterebilir. 

    Ankara Göz Muayenesi Ücreti 2024

    Ankara göz muayenesi ücreti, muayene uygulamasının detaylarına, muayenenin kim tarafından yapıldığına ve gerçekleştirilen tetkiklere göre değişiklik gösterebilir. Ankara göz muayenesi ücreti, göz doktoru muayenesi ücreti ve benzer konular hakkında merak ettikleriniz için Prof. Dr. Nilüfer Berker ile iletişime geçebilir, detaylı bir görüşme için randevu alabilirsiniz.


    Call Now Button