Göz Kuruluğu Tedavisi Ankara

    Göz kuruluğu tedavisi Ankara, gözlerde yanma ve batma gibi rahatsız edici belirtilere yol açabilen göz kuruluğunun giderilmesi için yapılan tedavidir. Gözler, görevlerini yerine getirebilmek için nemli kalmaya ihtiyaç duyan organlardır. Uyanık olunan vakitlerde, dış ortamla sürekli bir ilişki içerisinde oldukları için çabucak kuruyabilirler. Bu kurumanın önlenmesi için dakikada yaklaşık 10 defa göz kırparız. Bu sayede gözün yüzeyine yapışan tozlar temizlenir ve gözyaşı sıvısı yardımıyla göz yüzeyi nemlenmiş olur. Ancak bazı kişilerde gözü nemlendirmekle görevli olan gözyaşı sıvısının miktarında azalma olabilir. Bu da gözlerin gerektiği gibi nemlenememesine, kurumasına ve kişiye rahatsızlık hissi vermesine yol açabilir.

    Göz kuruluğu veya kuru göz olarak bilinen bu durum gözlerde yabancı cisim hissine, göz yanmasına, göz batmasına ve göz yorgunluğuna yol açabilir. Tüm bu rahatsız edici belirtiler bireyin gündelik yaşamını ve çalışma hayatını olumsuz etkileyebilir. Bu yüzden göz kuruluğundan şikâyetçi olan bireylere, göz kuruluğunun hangi sebepten kaynaklandığının öğrenilebilmesi ve gerekli tedavilerin gerçekleştirilebilmesi için bir göz hastalıkları uzmanı ile görüşmeleri önerilir. Yazımızın devamında ‘’Göz kuruluğu nasıl geçer?’’, ‘’Kuru göz tedavisi nasıl olur?’’, ‘’Gözler neden kurur?’’ ve ‘’Göz kuruluğu kendiliğinden geçer mi?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt bulabilirsiniz. Ankara göz kuruluğu tedavisi hakkında merak ettikleriniz için Prof. Dr. Nilüfer Berker ile iletişime geçebilir, detaylı bir görüşme için randevu alabilirsiniz. 

    Göz Kuruluğu Nedir? Kuru Göz Sendromu Nedir?

    Göz kuruluğu, gözün gerektiği gibi nemlenememesi sebebiyle ortaya çıkan ve rahatsız edici belirtilere sebep olabilen durumdur. Gözler, göz kırpma gibi eylemler sırasında gözyaşı ile temizlenir ve nemlenirler. Böylece fonksiyonlarını ve sağlıklarını korurlar. Ancak bazı kişilerde gözyaşı miktarında veya kalitesinde düşüklükler olabilir. Bu da göz kuruluğuna yol açabilir. 

    Göz Kuruluğu Neden Olur? Göz Kuruması Neden Olur?

    Göz kuruluğu nedenleri arasında şunlar yer alabilir:

    • Göz kapağı iltihabı.
    • Uzun süre dijital ekranlara bakmak.
    • Düzenli ilaç kullanımı.
    • Yaşlanma.
    • Sjögren sendromu.
    • A vitamini eksikliği.
    • Rüzgârlı ve soğuk iklim şartları.
    • Klima kullanımı.
    • Kontakt lens kullanımı.
    • Yeterince su tüketmemek.
    • Kornea lazer tedavileri.

    Göz kuruması nedenleri bu şekilde sıralanabilir. Doktorunuz, kuru göz nedenleri hakkında detaylı bir araştırma gerçekleştirecektir. 

    Göz Kuruluğu Belirtileri Nelerdir? Kuru Göz Belirtileri Nelerdir?

    Göz kuruluğu belirtileri veya göz kuruluğuna eşlik eden belirtiler arasında şunlar yer alabilir:

    • Bulanık görmek.
    • Işık hassasiyeti.
    • Göz kızarıklığı.
    • Gözde batma ve rahatsızlık hissi.
    • Gözde yabancı bir cisim varmış gibi hissetmek.
    • Gözlerde sulanma meydana gelmesi.
    • Gece yapılan aktiviteler sırasında görüş zorluğu.

    Göz kuruması belirtileri bu şekilde sıralanabilir. Kuru göz belirtileri, kişiden kişiye değişiklik gösterebilmektedir. 

    Göz Kuruluğu İçin Hangi Bölüme Gidilir?

    Göz kuruluğu için göz hastalıkları bölümüne gidilmesi gerekir. Göz hastalıkları uzmanları, göz kurumasının hangi nedenlerden ortaya çıktığını tespit edebilir ve kişiye özel tedaviler sayesinde göz kuruluğuna bağlı ortaya çıkan şikâyetleri ortadan kaldırabilirler. 

    Göz Kuruluğu Gözde Kanlanma Yapar Mı?

    Göz kuruluğu gözlerin kızarmasına ve göz kanlanmasına yol açabilir. Bununla birlikte göz kuruluğuna sebep olan bazı rahatsızlıklar aynı zamanda gözlerde kanlanma gibi belirtilere de yol açabilirler. Gözde kanlanma ile ilgili detaylı bilgi almak için sitemizde yer alan Göz Kızarıklığı isimli yazıyı inceleyebilirsiniz. 

    Göz Kuruluğu Nasıl Geçer? Kuru Göz Hastalığına Ne İyi Gelir?

    Göz kuruluğuna yol açan pek çok etmen vardır. Bu etmenler göz hastalıkları uzmanları tarafından gerçekleştirilen tedavilerle ve bazı yaşam tarzı değişimleriyle ortadan kaldırılabilirler. Böylece göz kuruluğu ve göz kurumasına bağlı ortaya çıkan rahatsızlık hissi de giderilebilir. 

    Göz Kuruluğu Ne Zaman Geçer?

    Göz kuruluğu, göz kurumasına yol açan etmenlerin belirlenmesi ve bu etmenlere yönelik tedaviler gerçekleşmesiyle ortadan kalkacaktır. Bazı durumlarda uyku alışkanlıkları, düzenli ilaç kullanımı ve hava değişimi gibi sebeplerden de göz kuruluğu meydana gelebilir. Bu gibi durumlarda göz kuruluğuna yol açan faktör son bulduğunda, gözler de gerektiği gibi nemlenebilir. 

    Göz Kuruluğu İçin Damla

    Kuru göz için göz damlası tedavisi, en çok tercih edilen medikal uygulamalardan biridir. Bu göz damlaları, yapay gözyaşı olarak gözlerin nemlenmesini sağlayabilirler. Doktor tarafından reçete edilmemiş olan veya başka bir rahatsızlık için reçete edilmiş olan göz damlaları, göz kuruluğu için kullanılmamalıdır. 

    Kuru Göz Tedavisi Ne Kadar Sürer?

    Kuru göz tedavisi, rahatsızlığın neden ortaya çıktığına veya tedavi çalışmalarının detaylarına göre farklı sürelerde tamamlanabilir. Medikal yollarla gerçekleşen tedavilerde, genelde 3 hafta içerisinde sonuç alınmaya başlanmaktadır. Bazı durumlarda ömür boyu damla kullanmak gerekebilir. 

    Göz Kuruluğu Tedavisi Nasıl Olur? Kuru Göz Tedavisi Nasıl Olur?

    Göz kuruluğu tedavisinde, tedavi uygulamasının detaylarına kuru göze sebep olan etmenlere göre karar verilir. Tedavi sürecinde hastadan bazı yaşam tarzı değişiklikleri yapması istenebilir. Aynı şekilde hastaya, göz kuruluğunu sonlandırmaya yönelik farklı görevleri olan göz damlaları reçete edilebilir. Böylece gözlerin sağlıklı bir şekilde nemlenmesi ve kuru göze bağlı ortaya çıkan rahatsızlıkların giderilmesi sağlanır. 

    Ankara Göz Kuruluğu Tedavisi Fiyatları 2024

    Ankara göz kuruluğu tedavisi fiyatları, tedavinin detayları doğrultusunda belirlenmektedir. Ankara göz kuruması tedavisi fiyatları ve kuru göz tedavisi fiyatları hakkında merak ettikleriniz için Prof. Dr. Nilüfer Berker ile iletişime geçebilir, detaylı bir görüşme için randevu alabilirsiniz.


    Call Now Button