Göz Kızarıklığı Tedavisi Ankara

    Göz kızarıklığı; uykusuzluk ve rüzgârlı hava gibi basit nedenler veya üveit gibi ciddi göz enfeksiyonları sebebiyle ortaya çıkabilen göz sorunudur. Tüm organlarda olduğu gibi gözlerde de göz dokularını besleyen kılcal damarlar yer alır. Bu kılcal damarların bazıları yüzeye yakın bazıları ise dışarıdan görülemeyen bölgelerdedir. Göz kızarıklığı, gözün beyaz kısmını saran konjonktiva isimli yapıdaki kılcal damarların genişlemesi sebebiyle meydana gelir.

    Genişleyen damarların içi kanla dolar ve bu da göz kızarıklığı veya göz kanlanması olarak bilinen duruma yol açar. Bu durum alerjik reaksiyonlar, göz enfeksiyonları, hava değişimi, uykusuzluk ve kuru havalar sonucu meydana gelebilmektedir. Ortaya çıkma sebebine bağlı olarak göz kızarıklığı pek çok farklı şekilde tedavi edilebilir. Bu tedavilerin mümkün olabilmesi için hastalara, alanında uzman bir göz doktoru ile görüşmeleri önerilir. Yazımızın devamında ‘’Göz kızarıklığı neden olur?’’, ‘’Gözlerde kanlanma nedenleri nelerdir?’’, ‘’Göz kızarıklığı kendiliğinden geçer mi?’’ ve ‘’Göz kızarıklığı hangi hastalıkların belirtisi olabilir?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Ankara göz kızarıklığı tedavisi hakkında merak ettikleriniz için Prof. Dr. Nilüfer Berker ile iletişime geçebilir, detaylı bir görüşme için randevu alabilirsiniz.

    Göz Kızarıklığı Nedir?

    Göz kızarıklığı, tek bir gözde veya her iki gözde birden görülebilen kanlanmadır. Göz kızarıklığı oldukça sık rastlanan bir sorundur. Güneş ışığı, rüzgârlı havalar, uzun süre dijital ekrana bakmak ve benzer faktörler göz kanlanmasına yol açabilmektedir. Bununla birlikte bazı göz enfeksiyonları ve çeşitli göz hastalıkları da göz kızarıklığına sebep olabilir. 

    Göz Kızarıklığı Neden Olur?

    Göz kızarıklığı bazı çevresel etmenler, önerilmeyen yaşam tarzları ve bazı göz hastalıkları sebebiyle ortaya çıkabilir. Göz kanlanması nedenleri arasında şunlar yer almaktadır:

    • Uzun süre dijital ekranlara bakmak.
    • Hava kirliliğinin yoğun olduğu bir yerde yaşamak.
    • Gözlerin rüzgâra ve güneş ışığına maruz kalması.
    • Nemin az olması.
    • Göz kuruluğu.
    • Alerjik reaksiyonlar.
    • Konjonktivit ve üveit gibi enfeksiyon hastalıkları.
    • Kontakt lens kullanımı.
    • Kornea ülseri.
    • Göze yabancı bir cisim kaçması.
    • Göz travmaları.

    Bu gibi etmenler göz kızarıklığına yol açabilir.

    Göz Kızarıklığı Belirtileri Nelerdir?

    Göz kızarması belirtileri veya göz kızarıklığına eşlik etmesi muhtemel olan belirtiler şunlardır:

    • Gözlerde yanma hissi, göz batması, göz ağrısı.
    • Işığa karşı duyarlılık.
    • Bulanık görüş.
    • Baş ağrısı.
    • Görüş kalitesinde düşme.

    Bunlar sık sık göz kızarıklığı ile birlikte görülen belirtilerdir. Eğer bu belirtiler 1 haftadan daha uzun süredir devam ediyor ve bu belirtilere görme kaybı gibi ciddi sorunlar eşlik ediyorsa bir göz doktoru ile görüşülmesi önerilir. 

    Tek Göz Kızarıklığı Neden Olur? Tek Gözde Kanlanma Nedenleri Nelerdir?

    Tek gözde kızarıklık, tek bir gözün fazla ovuşturulması, göze yabancı cisim kaçması veya göz travmaları sebebiyle meydana gelebilmektedir. Gözde yer alan kılcal damarların irrite olması da tek bir gözde kanlanmaya yol açabilmektedir. 

    Göz Kanlanması İçin Hangi Bölüme Gidilmeli?

    Gözde kanlanma şikâyeti olan bireylerin, göz hastalıkları bölümüne başvurması gerekir. Böylece göz doktorları, gözün yapısını ve hastanın şikâyetlerini değerlendirebilir, kişiye özel tedavi uygulamaları planlayabilirler. 

    Göz Kızarıklığı Nasıl Geçer?

    Göz kızarıklığı, yaşam tarzının düzenlenmesi, zararlı alışkanlıkların bırakılması, yeterince uyunması ve göz ovuşturma gibi davranışlara son verilmesiyle ortadan kalkabilir. Eğer bu gibi değişimlere rağmen göz kanlanması, 1 haftadan uzun bir süredir devam ediyorsa bireylere, göz hastalıkları alanında uzman bir doktorla görüşmeleri tavsiye edilir. 

    Göz Kızarıklığı Ne Zaman Geçer?

    Çevresel etmenler ve yorgunluk gibi sebeplerden meydana gelen göz kızarıklığının birkaç gün içerisinde geçmesi beklenir. Ancak göz kızarıklığı, enfeksiyon hastalıkları, alerjiler veya çeşitli göz hastalıkları sebebiyle meydana geliyorsa bu süre, tedavi çalışmalarının kapsamına göre değişebilir. 

    Göz Kızarıklığına Ne İyi Gelir?

    Sık sık gözlerinde kanlanma meydana gelen bireylere şu gibi durumlara dikkat etmeleri önerilir:

    • Makyajla uyunmamalı, göz makyajını temizlerken çevre dokuları irrite etmemeye dikkat edilmeli.
    • Mümkünse sigara bırakılmalı ve alkol tüketimi kısıtlanmalı.
    • Güneş gözlüğü kullanılmalı.
    • Kontakt lenslerle uyunmamalı, lensler uzun süre boyunca gözde kalmamalı. Lenslerin temiz olduğundan emin olunmalı.
    • Dijital ekran başında uzun süre vakit geçirilecekse ekrandan yayılan mavi ışığı filtreleyecek koruyucu gözlükler veya uygulamalar kullanılmalı.

    Bu gibi öneriler göz kızarıklığına iyi gelebilir. 

    Göz Kızarıklığı Tedavisi Nasıl Olur? Göz Kanlanması Tedavisi Nasıl Olur?

    Göz kızarıklığı tedavisi, kanlanmaya ve kızarıklığa yol açan etmenlerin türüne göre değişebilir. Eğer kızarıklık bir enfeksiyon hastalığı sebebiyle meydana geliyorsa antibiyotik ve antiviral ilaçlar kullanılabilir. Göz kuruluğu sebebiyle göz kızarıklığı deneyimleniyorsa göz damlaları tercih edilebilir. Göz kızarıklığı üveite bağlı ise kortizon içerikli damlalar uygulanır. Doktor, muayene sürecinde kızarıklığa yol açması mümkün olan tüm rahatsızlıkları değerlendirir. Böylece hastası için en uygun tedavi planlamasını hazırlar. 

    Ankara Göz Kızarıklığı Tedavisi Fiyatları 2024

    Ankara göz kızarıklığı tedavisi fiyatları, tedavinin detaylarına göre değişebilir. Ankara göz kızarıklığı tedavisi fiyatları ve göz kanlanması tedavisi fiyatları hakkında merak ettikleriniz için Prof. Dr. Nilüfer Berker ile iletişime geçebilir, detaylı bir görüşme için randevu alabilirsiniz.


    Call Now Button