Behçet Hastalığı Tedavisi Ankara

    Behçet hastalığı tedavisi Ankara, behçet hastalığına bağlı ortaya çıkan üveit ataklarını ve bu atakların yol açtığı görme problemlerini ortadan kaldırmak amacıyla yapılan tedavidir. Behçet sendromu olarak da bilinen Behçet hastalığı, bağışıklık sisteminin vücudun kendi hücrelerine saldırması ve buna bağlı olarak da vücudun çeşitli bölgelerinde iltihap tepkilerinin görülmesiyle karakterizedir. Behçet hastalığı gözleri de etkileyebilmekte ve belli aralıklarla tekrarlayan uvea iltihaplarına (üveit hastalığına) yol açabilmektedir.

    Behçet hastalığına bağlı ortaya çıkan üveit ataklarında gözlerin her ikisinde de kızarıklık, ağrı ve bulanık görme gibi belirtiler deneyimlenebilir. Eğer tedavi çalışmaları aksatılırsa ilerleyen dönemlerde görme kaybı gibi son derece ciddi tablolarla karşı karşıya kalınabilir. Bu yüzden Behçet hastası olan bireylere, bulanık görüş ve gözlerde kızarıklık gibi belirtiler deneyimlediklerinde uzman bir göz doktoru ile iletişime geçmeleri önerilir. Yazımızın devamında ‘’Behçet hastalığı gözleri etkiler mi?’’, ‘’Behçet hastalığına bağlı ortaya çıkan üveit nasıl tedavi edilir?’’, ‘’Behçet hastalığında göz tutulumu ihtimali nedir?’’ ve ‘’Gözde Behçet hastalığı tedavisi nasıl yapılır?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt bulabilirsiniz. Ankara Behçet hastalığı tedavisi hakkında merak ettikleriniz için Prof. Dr. Nilüfer Berker ile iletişime geçebilir, detaylı bir görüşme için randevu alabilirsiniz. 

    Behçet Hastalığı Nedir?

    Behçet hastalığı, ülkemizde görece sık rastlanılan bir otoimmün hastalıktır. Otoimmün hastalıklar, bağışıklık sisteminin bedenin kendi hücrelerine saldırması ile karakterize olan rahatsızlıklardır. Behçet hastalığı da bunlardan biridir. Behçet hastalığı vücudun pek çok bölgesini etkileyebilmektedir. Genellikle cilt yüzeyinde sorunlara, ağız içerisinde aftlara ve cinsel bölgede yaralara yol açmaktadır. Bununla birlikte üveit olarak bilinen göz hastalığının bilinen en yaygın nedenlerinden biridir. 

    Behçet Hastalığı Neden Olur?

    Behçet hastalığı, genetik temelli olduğu düşünülen bir hastalıktır. Özellikle de Asya kıtasında ve Ortadoğu bölgesinde yaşayan topluluklarda, Behçet hastalığına daha sık rastlanmaktadır. Bununla birlikte Behçet hastalığının çeşitli çevresel etmenler sebebiyle de ortaya çıkabildiği düşünülmektedir.

    Behçet Hastalığı Hangi Organları Etkiler?

    Behçet hastalığı vücudun neredeyse tüm bölgelerini etkileyebilir. Behçet hastalığının etkileri kendilerini, eklem bölgelerinde, cilt yüzeylerinde, genital bölgede ve ağız içerisinde gösterebilir. Behçet hastalığı gözleri de etkileyebilmektedir. Daha önce de bahsettiğimiz gibi Behçet hastalığına bağlı olarak üveit ismiyle bilinen göz iltihapları meydana gelebilmektedir.

    Behçet Hastalığı Tedavisi Nasıl Yapılır?

    Behçet hastalığının tedavisi, rahatsızlığın kendini belli ettiği bölgeye ve bireyin deneyimlediği belirtilere göre değişiklik gösterebilir. Ağız içerisinde yer alan yaralar için özel spreylere, genital bölge için kremlere ve eklem ağrıları içinse ağrı kesici ilaçlara başvurulabilir. Behçet hastalığının gözleri etkilediği durumlarda ise üveit tedavisine başvurulur.

    Behçet Hastalığı Üveite Yol Açar Mı?

    Behçet hastalığı üveite yol açabilir. Behçet hastalığı, otoimmün bir hastalıktır. Bu hastalık sonucunda kişinin bağışıklık sistemi, gözde yer alan hücrelere ve dokulara reaksiyon gösterebilir. Buna bağlı olarak da gözü meydana getiren uvea tabakasında iltihaplanma meydana gelebilir. 

    Behçet Hastalığında Göz Tutulumu Oranı Nedir?

    Behçet hastalarının yarısından fazlasında hastalık, gözleri de etkiler. Behçet hastalığına bağlı olarak gözün uvea tabakasında iltihaplanma meydana gelebilir. Bu iltihaplanma göz kızarıklığına, bulanık görüşe ve benzer şikâyetlere yol açabilir. 

    Behçet Hastalığına Bağlı Üveit Belirtileri Nelerdir?

    Behçet hastalığına bağlı üveit belirtileri şu şekilde sıralanabilir:

    • Göz kızarıklığı.
    • Bulanık görme.
    • Göz ağrısı.
    • Işık hassasiyeti.
    • Uçuşan cisimler görmek.
    • Görme kaybı.

    Behçet hastalığına bağlı ortaya çıkan üveit belirtileri bunlardır. Ancak bu belirtiler ve belirtilerin şiddetleri; iltihaplanmanın uveanın hangi bölgesinde meydana geldiğine göre değişiklik gösterebilir. 

    Behçet Hastalarında Üveit Tedavisi Ne Kadar Sürer?

    Behçet hastalarında üveit tedavisi ömür boyu devam edebilmektedir. Hastalarda ilaç kullanımı ile birlikte hastalığın belirtileri hafifler ve tedavi gerçekleşir. Ancak daha sonrasında üveit, kendisini ataklar halinde yeniden belli eder.

    Behçet Hastalarında Üveit Tedavisi Nasıl Olur?

    Behçet hastalığına bağlı ortaya çıkan üveit hastalığının tedavi süreci son derece önemlidir. Bu tedavi sırasında iltihabı azaltmaya yönelik kortizon içerikli ilaçlar tercih edilebilir. Bahsi geçen ilaçlara, bağışıklık sistemini baskılayan ve vücudun sağlıklı hücrelerine saldırmasını engelleyen immunsupresif ilaçlar da eşlik edebilir. Tedavi süresince, gözün genel durumu, atakların tekrarlama sıklığı, hastalığın ilaçlara verdiği tepki ve benzer faktörlere göre ilaç dozlarında ve türlerinde değişiklik yapılabilir. Hastalara 3 ila 6 ayda bir göz hastalıkları alanında uzman bir hekimle görüşmeleri önerilir. 

    Ankara Behçet Hastalığı Tedavisi Fiyatları 2024

    Ankara behçet hastalığı tedavisi fiyatları ve üveit tedavisi fiyatları hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçebilir; detaylı bir görüşme için Prof. Dr. Nilüfer Berker’den randevu alabilirsiniz.


    Call Now Button