Ankara Göz Tansiyonu Tedavisi (Glokom)

    Göz tansiyonu Ankara, glokom gibi ciddi hastalıkların gelişmesine yol açan ve genelde sinsice ilerleyen bir göz hastalığıdır. Glokom ve yüksek göz tansiyonu (oküler hipertansiyon) birbirleri ile karıştırılan hastalıklardır. Bunun birincil sebebi, yüksek göz tansiyonunun glokomun en büyük nedenlerinden birisi olmasıdır. Göz içerisinde, aköz sıvı adı verilen özel bir sıvı yer alır. Bu sıvı normal şartlarda düzenli bir dolaşıma sahiptir. Böylece göz tansiyonu sabit kalır.

    Ancak bazı bireylerin gözlerinde, aköz sıvının dolaşımını sağlayan süreçler gerektiği gibi işlemez. Bu da aköz sıvının miktarında artışa ve dolayısıyla da yüksek göz tansiyonuna yol açar. Göz tansiyonunda meydana gelen yükselme görme sinirlerine zarar verebilir ve glokom isimli çok ciddi bir rahatsızlığa yol açabilir. Glokom, en çok görme kaybına yola açan hastalıklar arasında yer almaktadır. Bu yüzden göz tansiyonu tedavisi ve glokom tedavisi kesinlikle aksatılmamalıdır. Yazımızın devamında ‘’Göz tansiyonu tedavisi nasıl yapılır?’’, ‘’Glokom tedavisi nasıl olur?’’, ‘’Göz tansiyonu nasıl ölçülür?’’ ve ‘’Göz tansiyonu nasıl düşer?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt bulabilirsiniz. Ankara göz tansiyonu tedavisi hakkında merak ettikleriniz için Prof. Dr. Nilüfer Berker ile iletişime geçebilir, detaylı bir görüşme için randevu alabilirsiniz.

    Oküler Hipertansiyon Nedir? Göz Tansiyonu Nedir?

    Oküler hipertansiyon, göz içi basıncın normalden yüksek olduğu manasına gelen tıbbi bir terimdir. Oküler hipertansiyon hastalarında, yükselen göz tansiyonu sebebiyle glokom adı verilen ve optik sinirin tahrip olmasıyla karakterize olan ciddi göz hastalığı ortaya çıkabilmektedir. Bu yüzden göz tansiyonunun normal kabul edilen değerlerde tutulması, bireyin görme yetisinin korunması için son derece önemlidir. 

    Glokom Nedir? Glokom Ne Demek?

    Glokom, göz tansiyonunda meydana gelen artışın, optik sinire zarar verecek ölçüde yüksek olduğu rahatsızlıktır. Glokom hastalarında, görme sinirinin zarar görmesi ile birlikte görme kaybı gibi son derece ciddi sorunlar meydana gelebilir. 

    Göz Tansiyonu Neden Olur? Glokom Neden Olur?

    Yüksek göz tansiyonu nedenleri veya glokom nedenleri şu şekilde sıralanabilir:

    • Yaşlanma.
    • Kortizon içerikli ilaçların uzun süre kullanılması.
    • Göz travmaları.
    • Retina damar tıkanıklıkları.
    • Genetik yatkınlık.

    Bu gibi etmenler göz tansiyonun yükselmesine ve glokom gibi tehlikeli hastalıkların meydana gelmesine neden olabilmektedir. 

    Göz Tansiyonu Belirtileri Nelerdir? Glokom Belirtileri Nelerdir?

    Yüksek göz tansiyonu belirtileri şu şekilde sıralanabilir:

    • Baş ağrısı.
    • Göz çevresinde ağrı hissi.
    • Zaman zaman tekrarlayan bulanık görüş.
    • Gözde sertlik hissi, gözde basınç hissi.
    • Işık kaynaklarının çevresinde haleler görmek.
    • Mide bulantısı.

    Glokom belirtileri bu şekilde sıralanabilir. 

    Glokom Nasıl Anlaşılır? Glokom Teşhisi Nasıl Konulur?

    Hasta için glokom belirtilerini, diğer göz hastalıklarının belirtilerinden ayırmak son derece güçtür. Bu yüzden kesin teşhisin sağlanabilmesi için bir göz hastalıkları uzmanıyla görüşülmelidir. Göz doktorları, glokomu kesin olarak teşhis edebilmek amacıyla göz tansiyonu ölçümü ve görme siniri muayenesi gibi uygulamalara başvurabilir. Böylece glokom teşhisi erkenden gerçekleşebilir ve görme sinirinin daha fazla hasar almaması amacıyla özel tedavi çalışmaları gerçekleştirilebilir. 

    Göz Tansiyonu Kaç Olmalı?

    Göz tansiyonu, normal şartlarda 9 ila 21 mmHg aralığında olmalıdır. Eğer göz içerisinde yer alan aköz sıvının dolaşımı gerektiği gibi gerçekleşmezse göz tansiyonu 21 mmHg’nin üzerine çıkabilir ve oküler hipertansiyon olarak tanımlanan durum meydana gelebilir. Bu değerler konusunda herhangi bir tedavi uygulamasına başvurulmazsa görme siniri zarar görebilir ve buna bağlı olarak glokom gelişebilir. 

    Göz Tansiyonu Nasıl Düşer?

    Göz tansiyonu tıbbi olarak tedavi edilmesi gereken tehlikeli bir hastalıktır. Gıdalar ve alternatif tedavilerle göz tansiyonunu tedavi etmek mümkün değildir. Bu yüzden yüksek göz tansiyonundan şüphelenen hastalara vakit kaybetmeden alanında uzman bir doktorla görüşmeleri önerilir. 

    Glokom Tehlikeli Mi?

    Glokom son derece tehlikeli bir göz hastalığıdır. Bu hastalık sırasında görme siniri (optik sinir) zaman içerisinde göz içi basınçtan etkilenmeye ve zarar görmeye başlar. Buna bağlı olarak bireyin görüş kalitesinde kalıcı düşmeler meydana gelebilir. Eğer tedavi çalışmalarına erkenden başlanmazsa kalıcı görme kaybı gibi oldukça ciddi sonuçlarla karşılaşılabilir. 

    Glokom Tedavisi Var Mı?

    Glokom büyük ölçüde tedavi edilebilen bir hastalıktır. Glokoma bağlı ortaya çıkmış olan geçmiş hasarları onarmak mümkün değildir. Ancak glokom sebebiyle ortaya çıkabilecek ileri hasarları önlemek ve bireyin görme yetisini korumaya yönelik tedaviler yürütmek mümkündür. 

    Glokom Tedavisi Nasıl Yapılır? Göz Tansiyonu Tedavisi Nasıl Olur?

    Glokom tedavisinin nasıl yapılacağı hastanın sağlık durumuna ve taleplerine göre özel olarak belirlenir. Tedavi sürecinde ilk olarak göz tansiyonunu düşürme etkisi olan göz damlaları kullanılır. Bu damlalar her gün, doktorun önerdiği sıklıkta ve dozda kullanılmalıdır. Eğer göz damlalarıyla beklenen sonuçlar alınamazsa lazerle glokom tedavisi ve glokom ameliyatı olarak bilinen uygulamalara başvurulur. 

    Ankara Göz Tansiyonu Tedavisi Fiyatları 2024

    Ankara glokom tedavisi fiyatları ve göz tansiyonu tedavisi ücreti hakkında merak ettikleriniz için Prof. Dr. Nilüfer Berker ile iletişime geçebilir, detaylı bir görüşme için randevu alabilirsiniz.


    Call Now Button